Chat blogra


Ahogy ez a címből is látszik, ma egy újabb segítséggel jöttem. A chat elkészítésének lépéseit fogom elmagyarázni. Reményeim szerint, tudok vele segíteni, de ha bármi nem érthető, vagy esetleg mást is szeretnétek megtudni, szóljatok nyugodtan! :)



1. lépés: Katt >>>IDE<<<
2. lépés: Az 1. rublikába a nevedet (nem muszáj a valódit!), a másodikba az e-mail címedet, a 3.-ba és a negyedikbe is a jelszót, a 4.-be pedig az oldal linkjét, ahová szeretnéd majd tenni a kész chatet. Az utolsónál be tudod állítani a stílust, amit majd a regisztráció után tudsz átállítgatni.
3. lépés: Miután a legalsó kis kockába tettél egy pipát és rányomtál a Create My Box-ra, akkor frissít, és felül a jobb sarokba be kell írnod a jelszavad, aztán beléptet. Ott a Look & Feel-nél , a Layout Options résznél lehet a méreteket beállítani. Alatta a Style Presets-nél találjátok majd a különböző stílusokat, de ha valaki maga akarja a színeket összeválogatni, akkor a Colours & fonts-t ajánlom. Ott esetleg a hasznát vehetitek >>>ENNEK<<< . Csak a kódokat a (kettős kereszt nélkül!) kell benásolni az adott helyekre.
4. lépés: Miután megvan a stílus, beállítottuk a színeket, a Save-re kattintva elmenti. Ezután ha  a Publish!  részre mentek, megtaláljátok a jó hosszú HTML kódot egy nagy, világoskék szövegdobozban. Azt kimásolva be kell illeszteni egy HTML/JavaSript modulba, amit így találtok meg: Blog -> Elrendezés -> /oldalt/ Modul hozzáadása -> /kikeresed/ HTML/JavaSript -> /oldalt fent/ a HTML kód szerkesztésé-nek kell ott lenni, és úgy kell oda bemásolni /Ctrl+C, Ctrl+V/

Ennyi!

Remélem segítettem, de ha valami nem érthető, írjatok bátran! ;)

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm, ezzel rengeteget segítettél! :) eddig csak néztem, hogy milyen jól néz ki a chat néhány blogon, de most már az enyémen is van! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem!! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nekem egy problémám akadt. Bemásoltam a kódot a modulba, elmentem, és amikor belépek az Előnézetbe, akkor nem jelenik meg semmi. Tudnál nekem segíteni? :)

    VálaszTörlés